Elkészítési idő: 35 perc
Nehézségi fok: egyszerű
Olcsósági faktor: margarinból **** / vajból **
Hozzávalók:
- 20 dkg vaj vagy ugyanennyi sütőmargarin
- 35 dkg búzafinomliszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 2 tojás
- 1 csipetnyi só
- 1 evőkanál langyos víz
- 15 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 10 dkg étcsokoládé apró darabokra törve
- egy lemeztepsi sütőpapírral kibélelve
Elkészítés:
- Melegítsd elő a sütőt 140-150 Celsius fokosra.
- A cukrot kavard el a vajjal, a vaníliával, a tojásokkal, majd evőkanalanként adagolva vegyítsd el benne a liszttel elkevert sót, sütőport és szódabikarbónát. Keverd az egész masszát simára a vízzel, végül szórd a tésztába a csokidarabocskákat is.
- A kemény tésztából formázz egy evőkanál segítségével kerek kekszeket a sütőpapírral kibélelt tepsibe.
- Helyezd a tepsit az előmelegített sütőbe kb. 15 percre. A sütemény akkor készült el, ha sárgásbarna színt kap.
- Melegen, egy pohár tejjel fogyasztva remek reggeli is lehet. A maradék csokis keksz fémdobozba zárva, hűvös helyen tárolva kb. 3 hétig eláll.
Összár: margarinból 500-550 Ft, vajból 700-800 Ft (2011)
Egyéb elnevezések: csokis cookies, csokoládés keksz amerikai módra, csokis korongok, vajas csokis kekszek, karácsonyi keksz elkészítése