2011. december 27., kedd

Almakrémleves recept (egyszerű és gyors)

Jellemzők: melegen és hidegen egyaránt remek, ízletes leves.
Elkészítési idő: 25 perc 
Nehézségi fok: egyszerű
Olcsósági faktor: *****

Hozzávalók 4 adaghoz:
  • 5 db (kb. 80-90 dkg) hibátlan alma meghámozva, magház nélkül, 2x2 cm-es kockákra vágva
  • csipetnyi só
  • 8 dkg kristálycukor
  • 1,5 dl főzőtejszín
  • 1 púpozott evőkanál liszt
  • 5 szem szegfűszeg
  • 1 kis darab fahéjrúd vagy egy csapott evőkanálnyi őrölt fahéj

Elkészítés:
  1. Az almakockákat tedd oda főni 8 deciliter vízben. Add hozzá a cukrot, a sót, a szegfűszeget és a fahéjat.
  2. Forrald az alma puhulásáig. 
  3. Készíts habarást a tejszínből és a lisztből.
  4. Botmixerrel pépesítsd az almát, majd öntsd hozzá a habarást. 
  5. Kis lángon tartva az edényt, folyamatos kevergetés mellett sűrítsd be a levest.
  6. Tálald hidegen vagy melegen. Jó étvágyat!

Összár: kb. 350-400 Ft (2011)
Egyéb elnevezések: tejszínes, fahéjas almaleves